Psykisk misshandel

Av alla män jag har fallti för i mitt vuxna liv, alltså verkligen fallit för och blivit tillsammans med eller velat bli tillsammans med så har 5 av 5 varit rötägg, eller bara helt enkelt mindre bra människor för att inte göra det hela så dramatiskt. Jag tror jag ska berätta om dem, inte alla på en gång, utan nån eller några i taget lite då och då.

Det är väl rätt att börja från början. Jag var 18 på väg att fylla 19 när jag blev tillsammans med Henrik, vi hade känt varandra ett tag och våra vänner hängde ofta på fester, och hans bästa vän, blev tillsammans med Julia, en av mina bästa vänner. De var 5 år äldre än oss. I början tyckte jag inte att Henrik var attraktiv, men ju mer jag lärde känna honom desto snyggare blev han, självklart var hans fina personlighet bara spelad för att få en att tycka om honom.

I början av vårat förhållande var allt ganska bra, berodde nog på att jag inte visste bättre, ung och oerfaren. Det blev alltid kaos på fyllan, och det vart bara värre och värre ju längre vi var tillsammans. Han hade absolut fina stunder, men tyvärr räckte de inte till att väga upp de dåliga. Han var manipulativ, nedtryckande, ja elak helt enkelt. Negativ också. Han kommenterade ofta min kropp/vikt. Jag hade tyvärr inte världens bästa självförtroende då, och det vart ännu sämre när jag var med honom. Jag kanske vägde 15 kg mindre då än vad jag gör idag, och då tyckte jag att jag var tjock och ful, nu tycker jag att jag är vacker, särskilt naken! :)

Han kunde ta dag i det fettet man har på ryggen och säga antingen att jag även hade bröst på ryggen eller att mina bröst går hela vägen runt kroppen. Såna saker.

Och när vi umgicks med folk nästintill ignorerade han mig, om han inte gjorde det så dissade och hånade han mig öppet. Inte konstigt att jag föll för en av hans vänner, en som visade mig ömhet och att han ville ha mig, diskret, så att ingen skulle märka, vilket vissa gjorde men aldrig Henrik, han la aldrig märke till mig.

Måste även skriva ner en sak som han sa till mig, en sak som jag idag skrattar åt, men då gjorde den mig väldigt ledsen. Jag stod och tittade mig i spegeln på mina ögon i starkt ljus, och upptäckte typ för första gången att mina ögon inte bara var bruna, de var även gröna och gula. Jättefint!

Och jag var så törstig på uppskattning så jag frågade honom om han tyckte att mina ögon va vackra.

Svaret jag fick var; ”De är bajsbruna som majoriteten av jordens befolkning.”.

Så.

Efter 4 ½ år med honom fick jag styrkan att lämna honom. Han var/är inte helt frisk. Vi har gemensamma vänner så ibland ses man. Jag har legat med tre av dem, men det är en annan historia!

I somras träffade jag honom och vi satt på samma uteställe med våra gemensamma vänner, sen gick alla, utom han och jag ut och rökte. Så vi satt och prata och det gick då upp för mig att han måste ha nån att trycka ner jämt, det var inte bara mig. För nu när han satt där 36 år, singel, den han satt och tryckte ner var sig själv. ”Jag är helt värdelös” sa han och skrattade nedvärderande åt sig själv och man såg att han verkligen trodde på det. Jag sa ”Nej men skärp dig Henrik, det är du inte alls, du ska verkligen inte tänka så, utan tvärtom att du kan klara av vad som helst.” Sen slutade jag och undrade varför jag satt och försvarade denna människa, som hade suttit och kallat mig för hora öppet framför hans vänner och mina vänner när vi var tillsammans, han som hade brutit ner mig så pass mycket att det tog ca 2 år för mig att bygga upp mig själv till en normal människa, och ännu längre tid till den starka kvinnan med bra självförtroende som jag är idag.

Nej att försvara honom hade jag inte lust med, så jag höll käften och drack öl istället, sen kom Björn, så kramades jag med honom och mådde bra igen!

Förhållandet med Henrik gav mig en bra grej! (typiskt mig att alltid försöka hitta något bra i allt).

Och det är just det som jag fick efter att ha levt med honom, min positivitet, att alltid försöka hitta något gott i motgångar och människor, hitta lösningar på problem, funkar inte en lösning så försöker man tills man hittar den som funkar.

Jag blev så på grund av hans negativitet, jag försökte alltid muntra upp honom, föröskte alltid se bra saker i det som han bara var negativt inställd till, och det kunde vara saker som han gillade, typ som när vi skulle gå på hockey, han tyckte jättemycket om det men var ändå tvungen att säga ” Det kommer säkert hända något som förstör allt ändå.”.

Ja ja. Skönt att det där är en livstid sen! I sommar blir det 9 år sen jag gjorde slut med honom.

Underbart!

Ta hand om er och låt ingen sjuk idiot trampa på er!

Bilden jag lägger upp är för att visa hur min kropp ser ut idag, inte tjock(jag vet att jag absolut inte är smal, men det är inget jag strävar efter.) och tänk då, 15 kg MINDRE och jag tyckte att jag va tjock. Stört.

 
 
 

För män(niskor), Chatt och smsgrundkurs, eller helt enkelt telefonvett. Lektion 1

 
 
Jag satt och funderade på alla spån man nån gång har messat eller chattat med från tinder, sen finns det ju självklart de som inte är spån, utan bara behöver gå en liten snabbkurs. Jag skriver att det är för män, men du som kvinna är fullt välkommen att ta lärdom av detta också, jag har mest erfarenhet av att det är just män som behöver hjälp med detta, det är därför jag har döpt den för män. Ändrar namnet nu till 'Chatt och smsgrundkurs, eller helt enkelt telefonvett för män(niskor)'.

Ok, vart ska man börja...

Ja, vi börjar med ett hett ämne, kukbilder. Skicka absolut INTE en bild på din kuk om vi inte har bett om det, om ni gör det kommer vi bara att skratta och visa din bild för alla våra vänner, oavsett kön på vännerna. Om du skickar en bild på den om vi har bett om det, eller om du frågar och man svarar ja, så är det någonting man inte visar för någon. Så enkelt.

Nu kan vi gå in på fittbilder, eller nakenbilder överhuvudtaget. Helst ska ni inte fråga eller be om såna bilder, om ni vill fråga försök att va så smidig som möjlig. För att lyckas så ska det helst komma från kvinnan själv. Jag brukar själv ha som regel att endast skicka till befintliga sexpartners, alltså såna som jag träffar då och då.

Om ni tar er mod att fråga om nakenbilder, så försök att va smidig som sagt, kräv inte. OBS! Verkligen KRÄV INTE. Trots att fittor helt klart är mer awesome (kanske därför ni har ett behov att show off yours) så känner vi att vi inte behöver skryta eller stoltsera, vi vet redan att fittor är mer uthålliga, starkare, häftigare, ja you name it.

Visst jag älskar kuk, men det är inte så hett när ni tror att ni har det häftigaste i hela universum mellan era ben.

Tillbaka till att fråga om bilder av en kvinna, oavsett hur du frågade så fick du ett nej, så acceptera det med förståelse och respekt. Något i stil med; ”Jag förstår fullt ut, du behöver verkligen inte skicka något till mig. Kanske är bäst om man känner varandra först.”.

Försök inte att mobba fram en bild. Det här är faktiskt något som skrämmer mig lite. För vissa män kör med den taktiken, säger man nej så skriver vissa; ”Vad du är tråkig då! Är du lika tråkig i sängen och som person också?” Eller liknande.

Min reaktion på sånt beteende är bara att man vet att den här människan kommer aldrig att få träffa mig, finns många fina respektfulla män där ute, och det är ju de som får ligga mest och får flest nakenbilder. De här ”mobbarna” lyckas inte lika bra, men de kan få, av osäkra unga tjejer, och det är det som skrämmer mig. När jag har dissat en sån snubbe blir jag alltid lessen för jag börja tänka på hur många tjejer han har lyckats mobba fram bilder från.

 

Nu kan vi gå in på lite ord man ska undvika om man ska försöka att göra den andra personen lite sugen på sex. Jag kan ju direkt gå in på något jag har varit inne på tidigare i bloggen; Busa och leka.

Big NO NO! Busa och leka är något man gör med barn, inte något som har med sex att göra.

Så det blir man väldigt osugen av.

Alla där ute får gärna ge mig tips om fler ord man ska undvika, jag kommer att komma på fler vid olika tillfällen så jag får nog lämna det så här. Jo! Jag och min vän Frida messade för nån månad sen om just detta, hon la till en grej de ska undvika; ”Hej sötis”.

Kräkvarning.

 

Lektion 1 slut.

 
 
 
 
 

Lugn helg

 
 
 

Så olikt mig med en helg utan utgång, kändes lite både och, tråkigt att inte gå ut med vänner och ha skoj, men skönt att känna att man inte alltid måste supa. Bra för levern om inte annat.

 

Ja på fredagen, så hämtade Jonathan mig efter jobbet, han som jag har varit på fikadejt med en gång innan, vi åkte hem till mig. Jag lagade mat och vi drack vin medans, sen käkade vi och satte oss sedan i soffan och eldade i brasan. Låter väldigt romantiskt, men allt kändes som att det var på en vänskaplig nivå, vi hade jättetrevligt. Jag tog upp det där med Björn, att jag har känslor för honom, att han har dejtat en annan, men nu vill va med mig, och att jag just nu är väldigt förvirrad och jag vill att han ska veta det. Så att jag vill inte göra något med Jonathan pga förvirringen just nu. Han var väldigt förstående. Men som kille så tänkte han ju självklart försöka att ligga med mig ändå.

Vilket han lyckades med. Men han hittade min svaga punkt på en gång, min hals och nacke, han började kyssa mig där, och kyssarna och skägget gör mig så fruktansvärt kåt. Så tillslut så kände jag att jag ville ha sex ändå, jag menar är man singel och är med en attraktiv man som gör en kåt, så varför inte? Han känner till läget så jag lovar ju inte honom någonting mer.

Sexet då. Jo han började att gå ner på mig, och det var inte så lyckat, han kändes stressad som om att om han börjar med racerfart så kommer jag fort. Nej. Jag tänkte att jag får väl försöka visa/ säga hur jag vill ha det, för det är ju inte lätt att veta det för alla. Så jag sa ”ta det lite lugnt”, men nej.

Försökte visa lite med kroppspråk också, men återigen nej. Tills slut låg jag där och funderade på när han skulle känna sig klar, medan han skakade huvud där mellan benen på mig. Funderade på morgondsagen, ja jag kom av mig lite där. Tröttnade tillslut och sa, kom, medan jag tog tag i honom för att få honom att komma upp. Resten varade inte så länge. Men det var skönt att få sex en stund i alla fall.

Sen rullade jag på sidan och somnade.

Vaknade hyfsat tidigt och kände att jag ville komma iväg, till Björn. Gjorde mig iordning medan Jonathan låg kvar i sängen och sov, fixade även kaffe åt oss. Väckte honom, sen satt vi i soffan och drack kaffe, jag hade ingen frukost att erbjuda tyvärr, äter ju frukost på jobbet och till helgen glömmer jag att köpa hem frukostprylar.

Jag var nog hemma hos Björn redan vid 11, då drog vi på en gång och storhandlade åt honom och åt mig, vi körde hem till mig och dumpade min mat, tog min pant, lämnade hans julgran, jag ska elda upp den, gratis ved!!

Resten av dagen hos Björn bestod av soffhäng, mys och sex, film och serier, spel och mycket god mat. En härlig dag helt enkelt! Men jag kände under dagen att jag är inte kär i Björn, och kommer troligtvis inte bli det, men han har sagt att vi inte behöver bli tillsammans. Men nästa gång jag umgås med honom själv, så ska jag berätta för honom att jag vet nu säkert. Att jag jättegärna hänger med honom, men att jag inte är kär och tänker inte inleda ett förhållande med honom, och han får då bestämma själv om han vill ses ändå, eller bara som vänner eller inte alls.

På söndagen skjutsade han hem mig, och jag fick äntligen en ensam dag i mitt älskade hus, saknar att bara få vara i det och mysa, städa lite, göra en gryta, storkok och lata sig.

En bra helg, men nästa blir nog bättre!